FacebookTwitter

En dan is het 22.00 uur (6 okt)

Je denkt dan met de pootjes in de lucht even op rust te komen, mooi niet dus, een klein ukkepukkie gevonden, John is alweer onderweg en het gastgezin is al in de weer met flesjes warm te maken, gelukkig is hij/zij gevonden voor de nacht aanbrak, helemaal nat, de vinder is hem al aan het droogmaken, dit had hij in zijn eentje in deze kou niet overleefd. nog even op de tandjes bijten en dan de lekkere warme kruik tegen je aan, het flesje leegdrinken en dan even lekker gaan slapen, je bent veilig nu.

vondeling 6okt

Met trots stellen we aan u voor

Patrick Gerets en Marcel van de Donk, onze nieuwe ambassadeurs.
Beide heren dragen onze dieren en ons werk een warm hart toe en willen ons graag steunen om onze doelstellingen te bereiken.
Patrick is een artiest die in Limburg al de nodige bekendheid geniet, sinds kort is hij zich aan het oriënteren op heel Nederland. Samen met zijn partner Marcel, die hem onvoorwaarlijk steunt zijn ze veel onderweg om Patrick te promoten, Hij heeft met verschillende Nederlandse artiesten waaronder Marianne Weber duetten gezongen. Ook zingt hij vaak in hun eigen cafe "C'est L'amour" in Roermond. Een tijdje geleden kwamen beide heren weer eens op de koffie en toen heb ik ze gevraagd of ze ambassadeurs wilden worden van onze Stichting, Daar hoefden ze eigenlijk niet lang over na te denken, het werd meteen een volmondig "ja"
Voor ons is dit weer een blijk van waardering voor hetgeen we doen en waar we voor staan.
Wij heten Patrick en Marcel dan ook van harte welkom als ambassadeurs van Stichting Katimo.

PatrickGerets

Update Russel (2 okt)

Het is even stil geweest rond onze Russel, maar lieve mensen, achter de schermen zijn we steeds aan de gang geweest om kleine Russel in Nederland te krijgen. En........ dat gaat, als alles goed gaat, helemaal lukken.
Kleine bijkomstigheid is trouwens dat Russel bij nadere inspectie geen katertje maar een poesje blijkt te zijn. Haar naam blijft toch Russel, onze strijdster.
Simone moest gisteren weg uit Panyabungan en Russeltje is onderweg gegaan naar Medan, een reis van 16 uur in de auto. Daar zijn lieve mensen bereid om haar te verzorgen tot ze oud genoeg is voor de rabiës enting, dat zal zijn als ze 12 weken is. Daarna gaat ze per vliegtuig naar Bob en Rina in Jakarta, deze 2 goudstukken van mensen gaan voor hem zorgen tot hij 7 maanden is en naar Nederland kan. Dit alles hebben we kunnen waarmaken dankzij jullie hulp en contacten in dat verre land. Gisteren was voor Simone, en als ik eerlijk ben, voor mij ook, een emotionele dag, het kleine ding waar we zoveel zorg om hebben gehad moest nu op eigen beentjes verder bij vreemde mensen, het was even slikken, maar we hebben er ale vertrouwen in dat het goed komt en natuurlijk blijven in contact met de verzorgers van Russel. Natuurlijk moet er nog veel geregeld worden ivm entingen enz maar daar heb ik dankzij onze braziliaantjes wel ervaring mee. Simone is als een klein kind zo blij dat ze Russel hier in Nederland weer in de armen kan sluiten, dat zal een prachtmoment worden.
De reis, de voeding en de entingen zullen wel een paar euri gaan kosten dus wie een heel klein ieniminie beetje kan missen, graag, Simone, Russel en ook ik zal jullie dankbaar zijn, Kom, zullen we zo vlak voor dierendag een dier in een ver land over een paar maanden (maart) een dag van haar leven geven ? Wie mee wil doen kan Russel bij de donatie zetten dan weten we voor wie het bedoelt is.Het rekeningnummer van Stichting Katimo is: NL69RABO0143653776 Dank jullie wel!

russel4

Dierendag

Tja en daar zit je dan, het is Werelddierendag, en ik weet niet goed of ik moet lachen of huilen daarmee. Wat is Dierendag ? Een dag dat de dieren verwend worden, nog meer dan we al het hele jaar doen? Ik denk niet dat de dieren die hier zijn dat nodig vinden en ik weet eigenlijk wel zeker die van onze likers en volgers ook niet, ze worden al tot op de draad verwend door jullie en ons, 365 dagen per jaar. Dierendag is er meer voor de extra omzetten van de winkeliers en dat mag natuurlijk, zij moeten tenslotte ook eten, ook hier komen extra donaties binnen voor Dierendag en ik zal zeggen dat we daar heel blij mee zijn, zonder deze donaties zouden we het niet redden, daar ben ik heel eerlijk in. Maar ik weet ook, dat als werkelijk de nood aan de man is jullie er ook zijn voor ons, voor de dieren die we helpen, dat heeft zich vaak zat bewezen daar hoeft het niet perse dierendag voor te zijn en daarvoor wil ik jullie allemaal dan ook hartelijk bedanken. De mensen die dieren mishandelen zullen dat blijven doen, ook op Dierendag, Deze mensen komen niet op facebookpagina's of websites zoals de onze. Die hebben lak aan dierendag en gaan gewoon door met hun misselijkmakende praktijken, praktijken die ik dagelijks onder ogen krijg. Hier bij ons of via social media komen dagelijks gruwelijke beelden voorbij, beelden die ervoor zorgen dat ik me machteloos voel, machteloos tegen zoveel leed dat onze dieren wordt aangedaan. We proberen te helpen, dag in, dag uit, maar je bent maar zo'n klein druppeltje in de strijd tegen al dat geweld. Waar komt dat toch vandaan ? Iedereen wordt naakt en onschuldig geboren, welke genen zorgen ervoor dat we kunnen mishandelen, mens of dier, het maakt niet uit, is het de opvoeding ? is het de omgeving waar je opgroeit ? ik weet het niet, als iemand van jullie het weet hoor ik het graag. Vandaag gaan we overstelpt worden met plaatjes van zielige dieren, zwerfdieren enz die hulp nodig hebben.
Katimo doet daar vandaag niet aan mee, ik wil blije dieren zien, dieren die geholpen zijn, door ons, door wie dan ook, dat is voor mij dierendag. Hulp bieden we iedere dag, ellende zien we iedere dag, Gisteren hebben we een diertje, een teckeltje genaamd Claudette blij kunnen maken met een rolstoeltje, Claudette is een voormalige fokteef die door BFA (Bikers for Animals) gered is uit haar troosteloze bestaan, deze dame is behoorlijk slecht op haar achterhand en zal op den duur verlamd raken, BFA was op zoek naar een rolstoeltje voor haar, ook zij moeten het doen van donaties, zodat het meiske weer eens uitgelaten door het bos zou kunnen rennen, Laat het nu zo zijn dat ik zo'n stoeltje jaren geleden heb gekocht voor mijn eigen kat Posh, die er dus niks van wilde weten. Toen ik de oproep van BFA las, wist ik meteen, die rolstoel gaat naar haar, gisteren is Doggy helemaal vanuit Lelystad naar Roermond gekomen om het stoeltje op te halen, natuurlijk had ik, zoals een goed Limburger betaamd, de vlaai klaarstaan. Enkel uren later kreeg ik de eerst foto's en filmpje van een blij Teckeltje, natuurlijk moet ze eraan wennen maar dat komt helemaal goed. Dat vind ik nou dierendag, een gewone doordeweekse zaterdag waarop je een dier gelukkig maakt. Daar doe je het voor. Bijgaand een foto van Claudette en haar rolstoeltje.
Het zou fijn zijn als jullie onder dit bericht willen reageren met dieren die ook blij zijn, zodat we vandaag al dat leed even achter ons kunnen laten.
Fijne dierendag allemaal (enne... beetje meer verwennen mag)

dierendag 2015

CheckStat