FacebookTwitter

Puk en Muk


"Wij hebben ons al een tijdje geleden aangemeld als 'noodgezin' voor kattenopvang en kittenopvang Katimo. Omdat onze eigen kat niet van andere katjes houdt willen we haar daar niet te veel mee plagen. Maar als de nood aan de man is dan denken we: dan maar een kamertje minder om in rond te banjeren, mevrouw heeft de rest van het huis nog tot haar beschikking. Het is wel minder fijn voor de kleintjes dat ze apart moeten zitten, maar ik heb ze liever hier dan onder een struik.

Een tijdje geleden ging de telefoon dan 'eindelijk' en Corien vertelde dat ons echt nodig had. Zij heeft ons echt met raad en daad bijgestaan toen onze kat heel erg ziek was, dus ik vind het een fijn idee dat ik nu wat terug kan doen. Want opvangmama ben ik niet alleen maar voor de katjes, maar ook voor Corien die echt heel goed werk doet.

Omdat ik natuurlijk nog niks in huis had moesten er met hoge spoed spulletjes worden gekocht om een tijdelijk thuis te bieden aan twee jonge katertjes. Ook hiervoor kwam Corien weer opdraven. (klasse meid!). Aan het einde van de middag werden de twee kittens dan gebracht.
pukenmukmuisje
Een van de twee had van schrik wat diaree laten lopen in de bench, en had zo ook zijn broer bevuild. Hun eerste belevenis in hun nieuwe huis was dus meteen al: in bad! Oh jee. Gelukkig viel het redelijk mee, ze stribbelden niet al te erg tegen en waren snel schoon. Aan de andere kant misschien een goede les en vinden ze het later, mocht het ooit nodig zijn, niet zo eng. Even goed afdrogen en we hebben ze naar de kattenkamer gebracht, die ze natuurlijk grondig geïnspecteerd hebben. Alle hoekjes en gaatjes moesten worden uitgeprobeerd om te kijken wat het beste zitplaatsje was. Na een hapje eten hebben beide heren netjes een plasje gedaan op de bak, en zijn ze een dutje gaan doen in hun doos. Veel beter kan zo'n eerste avond niet gaan hè?

Ze zijn al snel gewend en maken samen de grootste lol. Ze spelen veel met de muisjes en het balletje, en ook met elkaar natuurlijk. Puk en Muk - zoals ik ze maar tijdelijk genoemd heb - zijn twee schattige wit-met-tabby katers, die iemand heel gelukkig gaan maken. Spinnen en kroelen kunnen de kittens namelijk als de beste! Ze zijn nu op een leeftijd dat ze groot genoeg zijn om geplaatst te worden. Iemand die 'valt' voor die schattige snoetjes mag gerust eens komen kijken, en dan hopen we dat ze snel een echt thuis kunnen vinden."

Dit schreef een van de gastgezinnen van Katimo alweer een tijdje terug. In de tussentijd hebben Puk en Muk een goed huis gevonden.

Wilt u ons team versterken? U kunt Katimo op diverse manieren helpen. 
Wij zijn blij met iedere helpende hand!

CheckStat