FacebookTwitter

April 2012

Nieuw geluk met Katimo kat Benjamin

tobbe-233x300Pelle en Daan kwamen bij mij toen ze respectievelijk een jaar en negen maanden waren. Mijn middelste kat Tobbe echter al met 6 weken. Weggezet in een schoenendoosje langs een boerenpad werd hij gevonden door mijn zus en kwam hij bij mij en Pelle, toen 8 jaar, wonen. Baasje kwam in de weekenden en toen Tobbe 2 was gingen we met zijn allen bij elkaar wonen.

Of het nou door zijn jonge leeftijd kwam of niet, Tobbe zag mij van het begin af aan als zijn mama. Bij me liggen trappelen en sabbelen, hele natte oksels had ik. Ook toen hij ouder was bleef hij graag in mijn nek liggen sabbelen. Als ik thuis kwam van mijn werk moest hij ook meteen opgetild en in mijn nek. Elke ochtend als ik me aankleedde zat hij op het voeteneind van het bed te bléren tot ik mee naar beneden ging.

We hadden een hele sterke band samen, dat mannetje en ik. Ik zeg wel eens, twee handen en twee pootjes op 1 buik. Ik dacht ook altijd, zonder hem kan ik niet leven, hij is gewoon mijn grootste liefde (sorry baasje). En toen ging Pelle dood, op de leeftijd van 20 jaar, dus mee te leven, maar wist ik hoe het voelde om een kat te verliezen.

Lees meer: Nieuw geluk met Katimo kat Benjamin

Toen en nu: Rakker en Zorro

Onze zoon wist van niets toen we die zaterdagochtend naar Roermond reden om bij Stichting Katimo een rood kitten voor hem te gaan halen. Een aantal maanden daarvoor was zijn grote vriend rakker-en-zorro-2009-06-300x224Muis overleden en door zowel onze zoon als onze andere kater, werd hij zeer gemist. Omdat hij rode katten altijd al zo bijzonder had gevonden had ik speciaal op die kleur gezocht en was ik bij Katimo uitgekomen. En tja... als een blok gevallen voor een klein rood kereltje dat daar op de site stond.

Om een lang verhaal kort te maken, we konden kiezen uit twee van de in totaal drie rode broertjes uit het nest. Boris, het andere broertje, was wat ziek die dag anders had hij ook in het mandje gezeten. Onze zoon wilde niet kiezen en wij eigenlijk ook niet... Dus die dag reden we naar huis met niet één maar twee kittens.

Lees meer: Toen en nu: Rakker en Zorro

Katimo redt kitten Milly

Mijn zoon van elf jaar wilde voor zijn verjaardag heel graag een kitten. We hebben hier in huis al drie exemplaren rondlopen maar toen ik eenmaal op internet ging rondneuzen voor voor zo'n kleintje was ik natuurlijk verkocht. Eén van de handigste media om een kitten te zoeken is tegenwoordig natuurlijk het internet. Via marktplaats kwam ik uit bij een advertentie van langharige kittens. Een paar dagen na mijn mailtje kon ik al een tortie poesje gaan ophalen. milly-klein-300x219Bij binnenkomst had ik haar al snel gespot. Wat waren ze klein! Mijn andere poezen heb ik opgehaald toen ze 12 weken oud waren en ik kon me ook niet zo goed herinneren hoe groot ze toen waren.

Lees meer: Katimo redt kitten Milly

CheckStat