FacebookTwitter

Weblog/Verhalen uit de praktijk

dhr daanDe heer Daan

Hallo lieve Katimo vrienden, Mijn naam is meneer Daan en ik zou jullie graag kort iets over mijzelf willen vertellen. Tot een paar maanden terug woonde ik nog in een huisje bij mijn oude baasje. Bijna 18 jaar hebben we lief en leed gedeeld. Samen gelachen, samen gehuild, samen geknuffeld… En toen ik een tijdje terug in zo’n reismandje werd gestopt, dacht ik dat ik ook wel weer terug zou komen. Dat is tenslotte altijd zo gegaan dus om daar aan te gaan twijfelen?

Aan de liefde waarvan ik dacht dat het wel goed zat? Nou, blijkbaar zat die liefde bij mijn baasje minder diep… We gingen wel naar de dierenarts, maar ik mocht niet meer mee terug. Ik hoorde hem iets zeggen van: “Hij wordt oud.

Geef hem maar een spuitje” en “Ik neem wel weer een kitten”. Spuitjes heb ik wel eerder gehad en met mijn wijze levenservaring kan ik een kitten veel leren. Maar ja… Dat was toch even anders. Blijkbaar was ik niet meer welkom en zou er een einde aan mijn gelukkige leventje komen. Gelukkig ging de dierenarts hier niet mee akkoord en ging hij bellen. Zo ben ik bij Corien terecht gekomen. Jullie kunnen je vast wel voorstellen dat het even duurde dat ik daar gewend was. Zo in een keer weggerukt uit het huisje waar ik al bijna 18 jaar woonde; weggerukt bij de mensen waar ik zo gek op was… Hier bij Katimo ben ik erg goed getroost. Ik werd op een gegeven moment wel gek van al die knuffels die iedereen mij wilde geven. (Pssssssttttt, niet doorvertellen hoor. Maar stiekem genoot ik er heel erg van). Ik begon beetje bij beetje te begrijpen dat ik hier oud mag worden. Dat ik hier niet meer weg hoef. Dat mensen van mij houden, met ouderdomskwaaltjes en al.

Ik heb zelfs een hele belangrijke functie gekregen bij Katimo. Ik ben nu een officiële Katimo ambassadeur. En als Katimo ambassadeur zou ik jullie, lieve Katimo vrienden, iets willen vragen… Kijk eens om je heen. Kijk eens naar jullie lieve vriendjes op vier pootjes. Hoe goed ze het bij jullie hebben in deze kersttijd. Lekker warm binnen, genoeg te eten, knuffels, aandacht en vooral liefde! Die hebben wij hier met zijn allen bij Katimo ook genoeg. Maar we zijn wel met heel veel katten hier én bij de mensen die thuis Katimo katjes opvangen en socialiseren. En dat kost geld. Heel veel geld. Oh ja, met “we” bedoel ik dat jonge grut dat nog vol energie zit en grote kans heeft om weer een eigen mandje te vinden. Maar ook mijn vrienden op leeftijd, Tom, Daisy, Snoes en anderen die bij Corien en anderen hun laatste jaren in alle rust en met alle respect mogen leven. Mijn vraag is of jullie Corien en alle andere mensen en vooral de katten willen helpen door een donatie te doen. Deze donatie mag voor een keer. Maar wij hopen dat jullie lid willen worden van de Katimo vriendenclub en dat wij kunnen rekenen op een jaarlijkse donatie (U bent al Katimo vriend voor €15,00 per jaar) meer en vaker mag natuurlijk altijd). Wat krijgen jullie daar voor terug? Onze dankbaarheid en meerdere keren per jaar een Katimo Nieuwsflits met de laatste ontwikkelingen, nieuwtjes en roddels.

U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekeningnummer ; 14.36.53.776 t.n.v. Stichting Katimo te Roermond. Alvast bedankt en namens iedereen hier (mens en kat) een fijne kerst en een gezond en gelukkig 2011!

Met vriendelijke groeten, Dhr Daantje. 

CheckStat