FacebookTwitter

2011

Er was eens

Een heel gezellig leuk stadje waar iedereen gezellig samen leefde. Mannen, vrouwen en kinderen, alles werd op zijn eigen manier gewaardeerd. Iedereen was blij en tevreden en zorgde voor zijn eigen dingen en voor de dingen van de medemens als dit nodig was. Het was een hele fijne gemeenschap totdat er op een dag een nieuwe Burgemeester werd aangesteld. Het hele dorp kwam op zijn kop te staan, aangezien de Burgemeester geen kinderen meer in de stad wilde hebben ,“Daar heb je alleen maar last van”, riep hij steevast.

Daar iedereen aan de wensen van de burgemeester dient te voldoen, werden alle kinderen verbannen uit de stad. Eenmaal buiten de stad gezet moesten de kinderen op zoek naar een nieuw onderkomen.

De burgemeester had de omliggende dorpen en steden ingelicht dat de kinderen klaar stonden en konden worden opgehaald. Daar kwamen een heleboel mensen op af, zeker omdat de kinderen zo zielig waren dat ze zomaar bij hun ouders werden weggehaald en buiten de stad werden gezet zonder boe of baa. De aardige blonde jongens en meisjes met hun leuke lieve uiterlijk en hun mooie blonde haren waren als eerste vergeven, daarna volgden er nog vele anderen.

De goed presterende, de mooi uitziende, die ene met die mooie ogen, die grappige en ga zo maar door. Helaas waren er ook een aantal minder mooie kinderen, nou ja minder mooi, qua karakter allemaal hele fijne, geweldige en mooie persoonlijkheden, alleen hadden ze hun uiterlijk een beetje tegen zitten, de ene was scheel, de ander liep moeilijk, weer een had rood haar, adhd of een ander ziektebeeld of beperking of het waren kinderen waar geen land mee te bezeilen viel. Volgens de burgermeester was dit ook geen probleem. Alle kinderen die ze niet kwijt werden waren toch nutteloos en konden er maar beter niet meer zijn, als niemand ze wilde hebben, wat moesten ze dan op deze wereld?

Beseft u, na aanleiding van bovenstaand verhaal dat dit voor Katimo dagelijkse kost is, maar dan in de vorm van onze vrienden, de katten? Katten die niemand meer wil, die een fijne woonplek hadden, waar ze goed gevoerd werden maar die door toedoen van soms een groep en soms een enkele mens weg moeten van de plek waar ze gelukkig waren? Wat doen deze dieren nou voor kwaad? Als ze gevoerd worden blijven ze van de vuilniszakken af, Als ze geneutraliseerd zijn komen er geen kittens meer.

Ze houden hun woonomgeving vrij van muizen en ratten, en als dank moeten ze weg, waarheen dat zal die persoon of personen een zorg zijn. Maar een zorg is het voor ons bij Katimo wel, we laten geen dieren in de steek, week in, week uit, zijn we op zoek naar een nieuwe woonplek waar deze katten wel welkom zijn, een boerderij, een manege, grote bedrijventerreinen die ze ongedierte vrij kunnen houden. Tot we die opvang gevonden hebben kunnen ze bij ons logeren, U zult begrijpen dat we geen plaats hebben voor tientallen van deze dieren nog maar niet te spreken over hoeveel het allemaal kost, Wij moeten het doen van de giften van de echte dierenliefhebbers en zo het natje en droogje voor deze dieren bij elkaar scharrelen, en vaak zie je de dieren in onze opvang de schuwheid verliezen en het vertrouwen in de mens komt terug, een kans op een nieuw leven dat ze eigenlijk ook wel verdienen. Gun hun die kans en u zult een vriend voor het leven hebben.Wij proberen op welke manier dan ook de onverantwoordelijkheden van onze medemensen recht te zetten. Bent u op zoek naar een nieuwe huisgenoot kijk dan niet alleen naar onze mooie “blonde kinderen”. Er zijn nog tig andere super beestjes die zeker de moeite waard zijn om ook een kans te krijgen!!

Katimo wenst iedereen fijne paasdagen

pasen

Ons kleintje

Boris-kater-2-300x269de kleinste spruit in onze stichting ; mag ik aan jullie voorstellen ? dit is ; Boom Boom Boris ons eerste weeskitten.

CheckStat