FacebookTwitter

2012

Kerstgevoelens 2012

Zo vlak voor de Kerst krijg ik altijd een beetje een weemoedig gevoel, verschillende emoties komen dan bovendrijven, vooral met op de achtergrond muziek in kerstsfeer.

Een liedje zoals “Lonely this Christmass” doet mij afvragen hoeveel katten er nog helemaal alleen en op zichzelf aangewezen rondzwerven in deze koude nachten? Katten die nog niet in de veilige armen van Katimo zijn belandt.

Hoeveel van deze dieren zitten er niet, als niemand het ziet, voor de ramen te kijken hoe de dieren die een betere beschermengel hadden, thuis samen met de baasjes op de bank liggen en misschien ook mee mogen genieten van het kerstmaal. 

zwerfkatten in de kou 2-300x174Ik hoop met heel mijn hart dat we ook die dieren in het volgende jaar een thuis kunnen geven en roep bij deze ook de mensen die zo’n diertje zien om hem wat eten te geven. Dat kleine beetje is voor ons een klein gebaar, voor deze hulpeloze dieren misschien het verschil tussen leven en dood.

Ondanks adviezen van derden die vragen om niet te voeren, is mijn vraag toch om dit wel te doen, ook omdat het dan makkelijker wordt om de dieren in te kunnen vangen om ze een veilig onderkomen te bezorgen of ze eventueel te neutraliseren en terug te zetten. En trouwens, het zal je ontsnapte kat met veel honger maar zijn die weggejaagd wordt. Van de andere kant is er goede gevoel, het gevoel van “Coming home with Christmass”. Een gevoel dat me goed doet als ik overdenk wat we dit jaar met zijn allen met onze Katimo-familie gepresteerd hebben. Zoveel eigenlijk ten dode opgeschreven dieren zijn er weer gered, simpel en alleen dankzij al die gastgezinnen die dag en nacht klaar hebben gestaan om de ukkels in hun armen en hart te sluiten.
Een snik en een traan als ze een eigen baasje kregen en de hoop dat ze verder een fantastisch leven zouden krijgen. Een glimlach als we de mails en brieven kregen met leuke foto’s en lieve verhalen over de door ons geplaatste kleintjes.

Lees meer: Kerstgevoelens 2012

Donatie van Ferro

ferrroVandaag ontvingen we wel een heel bijzondere donatie. Ter gelegenheid van het afscheid van hun collega Marijke, is namens het bedrijf Ferro 150 euro overgemaakt!

En daar kunnen we weer heel veel goed mee doen voor de katten, kittens en zwerfkatten.

Dank jullie wel Jochum, Judith, Frank, Miriam, Annelies, Ilsabeth, Gerben, Masja, Rosa, Joelie, Maria en Bert! Wil je, net als de collega's van Marijke, Katimo steunen met een gift of donatie? Lees hier hoe je Katimo financieel steunt. We zijn door de belastingdienst aangemerkt als ANBI.

Update van een oud-Katimo kat

garfield-en-hond-21-300x225Het is altijd weer leuk om updates van oud Katimo katten te ontvangen. We hebben met heel veel liefde voor hen gezorgd en zijn natuurlijke reuze benieuwd hoe ze zich verder ontwikkelen. Onderstaand bericht van Nicolle Baumans vonden we dan ook heel leuk  om te lezen! En die foto's zijn simpelweg schattig. fijn hoor, dat Garfield het zo naar zijn zin heeft.

garfield-en-hond-150x150

'Sinds een paar weken zijn wij de trotse personeelsleden van kater Garfield. In het begin hadden we er een hard hoofd in. Hij was zo bang voor onze honden, dat hij zich zelfs helemaal ondergepoept had. Maar met de dag durfde hij ze dichterbij te laten. Hij durfde hij zelf ook meer op ontdekkingsreis.''En kijk ze nu eens heerlijk naast elkaar liggen. 

Hij heeft zijn draai hier helemaal gevonden. Als ik in de keuken ben, draait hij om me heen en bedelt tot hij iets lekkers krijgt. En zo gauw ik ergens ga zitten, heb ik hem op schoot en snort hij dat het een lieve lust is. Kortom... het gaat super met Garfieldje!'

Meer updates van oud-Katimo katten vind u op onze Facebookpagina.

CheckStat