FacebookTwitter

Weblog/Verhalen uit de praktijk

Helpt u mee Resy en Jan helpen na de verschrikkelijke brand?

Lieve mensen, ik ga op de bedeltoer, nu niet voor Katimo maar voor een echtpaar uit duizenden en hun vrienden. Zoals vele van jullie hier in Limburg misschien weten is er een brand geweest in Nederweert. Een brand bij het opvangcentrum van Resy en Jan, mensen die ik al jaren ken en bewonder, mensen met een hart van goud voor dieren. Hun hele leven heeft in dienst gestaan van het redden van greyhounds, honden afgedankt en uitgemergeld uit het spaanse rencircuit. Deze honden hebben zich het hart uit het lijf gerend om geld te verdienen voor hun bazen en als dank, na bewezen dienst, letterlijk in de goot gegooid of nog erger. Iedereen kent die beelden van facebook wel.

Resy is de oprichtster van Greyhounds in Nood, het huidige GINN. Zo ongeveer tegenover ons huis is het begonnen en altijd was ik vol bewondering hoe deze 2 mensen zich wegcijferden voor hun dieren. Nadat Resy het GINN stokje had overgedragen, is ze altijd in de weer gebleven met het redden van honden, oud, versleten, gehandicapt, het maakt hun niks uit. Alle liefde en warmte die ze nodig hadden kregen ze van Resy en Jan. Op een gegeven moment zijn ze ivm ruimtegebrek verhuisd naar Nederweert. Het Mildert werd het toevluchtsoord voor vele honden en vele hebben ook vanuit daar een nieuw thuis gekregen. Een thuis waar wel van ze gehouden werd, waar ze niet bang hoefden te zijn voor een pak slaag, maar volop konden genieten van knuffels, knuffels die ze hun hele leven nooit gekregen hebben, dit alles dankzij Resy en Jan. Vele honden hebben ze zelf opgenomen, honden met dusdanige trauma's of letsels, dat het onverantwoord zou zijn om ze te herplaatsen. Dankzij de liefde van Resy en Jan leerden ze mensen te vertrouwen en bleven op dat vertrouwde plekje bij Rees en Jan.

Ook voor vrienden stond hun huis open, zo ook de afgelopen dagen. Er logeerde een vriendin met haar vriend en 12 hondjes. Hondjes die ook al oud en gebrekkig waren en weinig kans meer hadden, zijn bij deze vriendin en vriend liefdevol opgenomen om nog van de laatste jaren te kunnen genieten. En nu, als een mokerslag trof het ons allemaal die deze mensen kennen, heeft er een brand gewoed bij Resy en Jan, een brand die het leven van deze 12 hondjes heeft geëist. Een nachtmerrie voor iedereen die met dieren werkt, een nachtmerrie die je niet wilt meemaken. 4 mensen, op het ogenblik volledig lamgeslagen, geen idee hebben hoe ze dit verdriet verwerkt krijgen. En als ik heel eerlijk moet zijn ben ik bang dat het heel lang gaat duren voordat deze mensen dit een plaatsje kunnen geven, als dat al ooit zal lukken.

Alles zijn ze kwijt, ook voor de dieren die het overleefd hebben is er niets meer. Alles is nat geworden en we moeten ze erbovenop helpen. Samen zijn we sterk. Er wordt een veiling georganiseerd om de opbrengst aan deze mensen te schenken. Met zijn allen gaan we proberen dit leed iets op te vangen en daar heb ik ook jullie voor nodig.
Dus mijn bedelvraag: Wie heeft er spullen die geveild kunnen worden, wie wil zijn steentje bijdragen zodat we het leed iets kunnen verzachten ?
Als je iets geschikts heb, maak een foto en stuur die naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. samen met je adresgegevens. De mogelijkheid bestaat dat we de spullen in Limburg op kunnen halen. Voor mensen die verder in het land wonen vinden we ook wel een oplossing.

Heb je niks dat geveild kan worden, mag een donatie natuurlijk ook. Deze kun je overmaken naar de Rabobank tnv Stichting Katimo reknr: IBAN: NL69RABO0143653776 BIC: RABONL2U ovv Brand. Wij zorgen dan dat het op de juiste plek terecht komt.

Voor mensen die niet in Limburg wonen, het stukje over de brand in de media vindt u hier: http://www.l1.nl/nieuws/243800-twaalf-windhonden-omgekomen-bij-brand-nederweert

Lieve mensen, laat ons samen helpen, ik weet dat we een kattensite zijn, maar ik weet ook dat elk dier en mens telt, voor mij en voor jullie zeker ook.

Corien.

CheckStat