FacebookTwitter

Weblog/Verhalen uit de praktijk

7-8 update Billy

Billy met het poepertje van goud is weer terug naar zijn gastmamma's Marjolein en Femke, die besloten hebben hem een warm thuis te bieden. Ik vind dat natuurlijk helemaal geweldig na de zorgen die we om hem gehad hebben. Na zijn operatie was het nog een paar dagen moeilijk met zijn ontlasting maar nu gaat het prima. Een happy ending story, yes daar doen we het voor.

Corien

billy 8 

Update Billy

Operatie is gelukt, onze Billy heeft weer een mooi rond poepgaatje. Nu is het zaak om alles zo schoon mogelijk te houden en ervoor te zorgen dat de ontlasting een tijdje zacht blijft. Het nieuwe poepertje moet niet teveel druk krijgen omdat alles nog mooi moet helen. Dagelijks meerdere malen schoonmaken is ook een vereiste. Nadat het manneke thuis kwam hebben we hem even in een unit gezet, hier was hij niet van gediend, hij wilde naar zijn zusje en wel meteen. Hij zette de hele tent op zijn kop, dus hij heeft zijn zin maar gekregen. Nu wordt het enkele dagen spannend, ik hou jullie op de hoogte.

Corien

billy 6billy 7

Spannende dag voor onze Billy

Vandaag staat de operatie van Billy gepland. Herinneren jullie je Billy nog? Het katertje dat we binnenkregen waarvan de achterkant totaal open lag? Alles is hartstikke mooi geheeld, alleen het probleem is dat de sluitspier onherstelbaar beschadigd was. omdat alles kapot was aan zijn achterkant heeft zich bij het helingsproces net voor de anus een inwendig zakje gevormd, hierdoor kan hij heel moeilijk poepen omdat de ontlasting in het zakje valt en dan richting anus geduwd moet worden. Billy kan dat zelf niet dus we moesten iedere keer helpen om de poep omhoog te duwen zodat het eruit kon, op den duur dus niet te doen, nu is het plan om vandaag een operatie te doen waardoor het zakje wegvalt en dus verdwijnt zodat de poep weer meteen bij de juiste uitgang komt. het is een spannende operatie, we weten niet of het lukt maar de kans is groot. Hij zal intensive verzorging nodig hebben na de ingreep, het is natuurlijk niet het meest schone gebied waar het probleem ligt, maar dat doen we gewoon, onze duimen draaien weer vandaag. Aangezien het bijna weekend is en ik best er aan toe ben om niet teveel zorg te hebben over de klinkende munt heb ik maar niet gevraagd wat het gaat kosten, goedkoop zal het niet zijn dus we moeten onze spaarpotjes maar op zijn kop gaan zetten. Juli is echt een gigantisch dure maand aan het worden. Maar wat moet je anders? We hebben geen keus. Het dier moet geholpen en dat doen we.
Lieve Billy, ik hoop je straks hier terug te krijgen en dat alles weer in orde is. Monique van Dierenkliniek Hoogveld, veel succes vandaag. ik denk aan jullie.

Corien

Soms krijg je van die kittens binnen waarvan je denkt: en wat nu?

Billy was zo'n kitten, hij kwam met grote abcessen aan zijn hele achterlijfje, zo erg dat de hele huid aan het afsterven was. Gastmamma Marjolein was totaal in paniek, was ervan overtuigd dat het nooit meer goed zou komen en dat Billy de rest van zijn leven met een onbehaarde achterkant zou moeten leven. Nu ben ik niet zo snel onder de indruk van hetgeen ik zie, dus ben vol goede moed die afgestorven huid eraf gaan halen en de pus die er aan alle kanten uitkwam weggespoeld met een steriele oplossing. Wat overbleef was een ukkeltje met 1 grote gewonde achterkant. Maar ik had geen keus, de afgestorven huis moest eraf om het helingsproces in gang te zetten. Nu was het zaak om alles zo schoon mogelijk te houden en te zorgen dat er vooral geen korstjes opkwamen. Dit soort wonden moeten helen van buiten uit, dus de gezonde huid moet langzaam naar elkaar trekken om weer een behaarde kat terug te krijgen. Dat wil zeggen iedere dag een badje met betadine en daarna dermiel wondspray erop tot alles er weer rustig uitziet. Marjolein was zo geschrokken van hetgeen ze zag dat ze eraan dacht om te stoppen met de opvang, ze was bang dat ze deze zorg niet aankon. Ik heb even met haar gepraat en haar verteld dat ook zulke dingen gebeuren en dat de voldoening die ze over een paar weken zou voelen als weer alles in orde zou zijn niet te beschrijven was. Met een zorgelijk gezicht en de nodige pijnstillers en antibiotica ging ze huiswaarts. We zijn nu een paar weken verder. Poepen deed de kleine man zo'n pijn omdat alles open lag. Marjolein heeft dagelijks enkele malen de anus soepel gehouden met een zalfje zodat ook dat minder pijnlijk zou zijn, alles deed ze met liefde. Marjolein heeft samen met haar dochter Femke de kleine Billy tot in de puntjes verzorgt, iedere dag zijn badje en wondverzorging, wekelijks naar Roermond gereden om de vorderingen te laten zien en iedere week zag ik de vooruitgang van de kleine man. En nu dan, eindelijk, kunnen we zeggen, kleine Billy heeft zijn haartjes weer terug, het is helemaal goed gekomen, dit dankzij de zorg van Marjolein en Femke, En ik heb gelijk gekregen, beide dames, de grote Marjolein en de kleine Femke zijn trots op hetgeen ze bereikt hebben. Enne psst, niet verder vertellen, ik ben heel trots op hun omdat ze niet zijn weggelopen maar de handen uit de mouwen hebben gestoken om Billy te helpen.

Corien

billy 1

billy 2

billy 3

billy 4

billy 5

CheckStat