FacebookTwitter

Juli 2014

11 juli

Trieste update Pietertje
We hebben het niet gered, Pietertje heeft gestreden, wij hebben met haar gestreden en verloren. Rust zacht kleine dappere meid.

Het is gelukt, nog nooit gedaan bij een kitten van 9 dagen maar nu wel bij ons Pietertje. We hebben een suprapubische katheter aangebracht, dat wil zeggen een katheter via haar buikwand. Dit was de enige mogelijkheid om de urine af te voeren, we kunnen niet in de blaas blijven prikken een paar keer per dag.
Drie keer per dag draai ik het schroefje eraf en zuig de blaas leeg, dit is natuurlijk ook geen blijvende oplossing, we hopen dat de vernauwing in de urinebuis zich hersteld. De medicijnen moeten gaan werken om de ontsteking tegen te gaan. we zijn er nog lang niet maar Pietertje vecht en wij vechten mee. Het is me wel een gepriegel met dat kleine lijfje, maar ach, ik ben wel wat gewend, ons Pietertje freubelt alle kanten op als ik met hem bezig ben. Dierenkliniek Hoogveld, heeft goed meegedacht voor een oplossing en dan met name Renée Van de Ven die het ook niet zomaar wilde opgeven. Een fantastisch team van dierenartsen waar we al jaren mee samenwerken.
We moeten duimen blijven draaien, Pietertje moet zelf gaan plassen.

brievenbuskitten 6 brievenbuskitten 7  brievenbuskittten 8 brievenbuskitten 9 

Met Pietertje gaat het goed naar omstandigheden, als mijn tijd het toelaat vanavond de foto's. Het is nog erg druk.

Om 17.00 uur ga ik naar de kliniek, alle mogelijkheden zijn geprobeerd, maar we geven niet op. we gaan iets proberen wat nog nooit eerder gedaan is, maar zoals het er nu uitziet is dat de enige kans om de tijd te krijgen dat de medicijnen hun werk kunnen doen.
ik hou jullie op de hoogte.
Wish me luck.

10 juli

Pietertje plast nog steeds niet. ze heeft vannacht goed geslapen. vanmorgen is ze weer naar de kliniek gebracht, ik ga haar straks halen en zoals het er nu uitziet moeten we de blaas toch nog handmatig leeghalen. Pietertje komt dus nu even onder mijn hoede, ondanks de drukte moet ik hier maar tijd vrij voor zien te maken, als moet het op het tandvlees, we geven niet op. natuurlijk kunnen we niet de blaas handmatig leeg blijven maken maar we willen wel de medicijnen de tijd gunnen om iets te doen, gaat dit niet gebeuren wacht ons een heel erg zware beslissing. het ukkeltje is te klein, er is geen katheter te krijgen in deze maat. we blijven positief.

Pietertje mag vannacht naar huis, ze kan nog niet zelf plassen, er is 13 ml urine uit haar kleine blaasje gehaald. er is geen katheter die zo klein is dat we die kunnen plaatsen. we hopen dat ze nu wel kan plassen omdat de druk van de blaas is. zoniet moeten we een andere oplossing zoeken. ze is zo klein maar ook zo dapper. we hopen dat ze het haalt maar de onzekerheid is groot.

9 juli Zorgen om Pietertje

Pietertje is momenteel opgenomen bij de dierenarts, ons meiske kan haar plas niet kwijt, er wordt een echo gemaakt van haar buikje, we hopen dat er niet iets ernstigs aan de hand is. we moeten duimen draaien.

5 juli

Het gaat goed met de kleine meid, ze weegt inmiddels 90 gram en is heel tevreden. ze meldt zichzelf als madam honger heeft en voor de rest is snurken voorlopig haar grootste hobby.

 brievenbuskitten 3brievenbuskitten 4 brievenbuskitten 5

Update Smeltmoment (2 juli 21.17u)

Letterlijk in veilige handen nu, ze gaat goed, jawel, het is een klein dametje dus Pietertje gaat het niet worden. Ze geniet van haar flesje en gaat dan tevreden slapen.
brievenbuskitten1

Update (2 juli 12u)

De kleine is de nacht goed doorgekomen en woog vanmorgen al 73 gram, dus 10 gram zwaarder dan bij binnenkomst, hij ligt nu tevreden te slapen.

Update 23.15u

23.15 uur. Kitten weegt 63 gram, dus echt een heel kleintje, hij heeft 3 ml gedronken wat best veel is voor zo'n klein ding. Hij heeft het honderdduizendste geluk gehad dat hij gevonden is, morgen was het te laat geweest. We doen ons best, maar we weten niet hoelang het kleintje in de brievenbus heeft gelegen. Hopelijk zijn we niet te laat.
brievenbuskitten

Op de late avond een kitten gevonden (1 juli)

Ons gastgezin Jacquie is nu op weg om een kitten op te halen, gevonden door melder in een postzak in de brievenbus. Gelukkig heeft iemand het kleintje gehoord en heeft actie ondernomen. Het moet niet gekker worden. Wie gooit er nu een kitten in de brievenbus?
Als het niet te laat wordt geef ik vanavond nog een update en anders morgen.

CheckStat