FacebookTwitter

Maart 2015

Bezoek leerlingen en leerkrachten Helicon Den Bosch

Gistermiddag kregen we bezoek van een aantal leerlingen, vergezeld door hun leerkrachten, van het Helicon in Den Bosch.
Voor de leerlingen een eerste kennismaking met Katimo, katten en hun verzorging.
Na een korte introductie van Corien kregen de leerlingen een rondleiding in onze verblijven. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er even gepauzeerd, waarna de vragenlijst aan bod kwam, met daarin allerlei vragen over katten in het algemeen, gezondheid, vachtverzorging enz.
Last but not least, een demonstratie met onze vangkooi en een kijkje in onze ambulance
Beste leerlingen en leerkrachten, we hopen dat jullie deze middag als leerzaam ervaren hebben!
Voor onze volgers een kleine foto impressie van deze middag

 bezoek Helicon 4bezoek Helicon 5bezoek Helicon 6

bezoek Helicon 7bezoek Helicon 1bezoek Helicon 3bezoek Helicon 2

Af en toe word ik er moedeloos van

Vanmorgen een telefoontje uit Roermond, er lag een katje onder de struiken die niet lekker in zijn vel zat. De vraag was of wij wilden komen. Natuurlijk willen wij wel komen, maar er zijn regeltjes waar we ons aan houden. Voor Roermond is de dierenambulance aansprakelijk en die vervoeren ze naar het verantwoordelijke asiel.

Dus had ik met de melder afgesproken dat ze even terug zou bellen als e.e.a. niet lukte. Geen telefoontje meer gehad maar wel veel later via pb de vraag waarom we niet kwamen. Dus heb ik de werkwijze even uitgelegd. Vervolgens lees je op de fb pagina van deze melder het volgende:
''tja dat noemen ze dan dieren vrienden katimo een katten opvang wordt gebeld met het verzoek om een poesje op te komen halen hier in roermond krijgen de mensen te horen we mogen geen dieren uit roermond opvangen ik weet dus dat ze dat wel doen de vriendin van een dj van mij woonde in roermond haar poesje zit ook bij katimo de papegaai van een dj van mij zit ook daar. arm poesje hier je weet hoe het gaat met die rot jongen zitten ze het poesje te plagen nu.ja katimo waarom de ene poes wel en de andere niet ."

mijn antwoord aan deze melder was:
''Omdat er in eerste instantie contact moet worden opgenomen met de dierenambulance. De gemeente Roermond heeft een contract met hun afgesloten dat zij verantwoordelijk zijn voor de zwerfdieren in Roermond. Het dierenasiel is verantwoordelijk voor de opvang. Beide organisaties worden door de gemeente betaald en wij krijgen geen vergoeding. Hoe graag we ook zouden willen, ook hier moeten de regels gevolgd worden. Natuurlijk gaat een dier in nood voor de regeltjes, maar dat leek me niet aan de orde, maar dan nog zal ik voor we actie kunnen ondernemen eerst moeten doorverwijzen naar de Dierenambulance. ik hoop dat het zo duidelijk is.
groetjes Corien.''

Dat lijkt me dus wel duidelijk, maar ik vraag me dan wel af waarom melder zonder te weten hoe het zit dan meteen Katimo zwart loopt te maken en een beschuldigend vingertje naar ons wijst, doe dat dan bij de organisatie die verantwoordelijk is voor de opvang van zwerf honden en katten in Roermond en niet naar ons die dag in, dag uit hun stinkende best lopen te doen voor de dieren die ons nodig hebben. Het poesje dat we opgevangen hebben betreft een seniorkatje die hier haar laatste jaren mocht slijten en was geen zwerver.

Aangezien dat het dier geholpen moest worden hebben we hem gehaald.
het betreft een zwarte jonge (niet gecastreerd) kater. Wie kent dit dier? Hij is behoorlijk mager.
Corien.

zwarte-kat

10/11/12 maart Update kittens

En de nu de allerkleinste hummels

  Als eerste: Luca,
  even op de foto en dan weer vlug naar mams

  Onze Liesje op de foto en dan weer gauw
  terug naar moeders.

Ons Meisje Lotje.

luca       Liesje lotje 

 

9 maart Kittens

Pfff, wat heb ik gedaan? Hoe kon ik dat doen? Jullie pesten met de foto's van onze kleine spruitjes. Nou, ik heb het geweten vandaag, telefoontjes, sms, fb berichten, mail berichten, noem maar op, ontelbare gehad vandaag.
De telefoon (en ik heb er 3) rammelde aan 1 stuk door, iedereen wilde meer weten over de kleintjes.
Heel erg te begrijpen natuurlijk, ze zijn ook snoezig maar ze worden voorlopig nog niet besproken, dat duurt nog een week of 3, dan komen ze weer hier op fb en op onze site katimo.nl.
Dus voorlopig is het alleen genieten van de foto's, we vinden het leuk om jullie een beetje op de hoogte te houden van hun ontwikkeling.
Ik hoop dat er begrip is voor het feit dat het echt onmogelijk is om iedereen terug te bellen. En omdat ik het toch eigenlijk wel leuk vind om te pesten doen we er nog eentje.
Corien

 2 kittens

7/8 maart Onze kleintjes

zo af en toe een update over onze kleine krummels:

katertje Snoet

onze kleine Siezo ons katertje Snoet

ons dametje Sava

snoet siezo snoet1 sava
CheckStat