FacebookTwitter

April 2015

8 april

En alweer nieuw leven

Vandaag is onze Joke bevallen van 4 kittens. Vandaag is het ook de verjaardag van Phantom die we helaas vorig jaar verloren zijn op een leeftijd van 20 jaar. En of het zo moet zijn, er is een nieuwe Phantom geboren, dezelfde kleuren, dus we hadden geen keus, dit was onze nieuwe Phantom.
Onze vrijwilliger Dana Dawn heeft haar ervaring van vandaag voor ons opgeschreven, lees haar verhaal:

Vanmorgen kwam ik binnen zoals elke andere werkdag. Rond de middag ging ik toch maar even bij zwangere Joke kijken hoe het met haar ging. Ze liet me al meteen merken dat het zo ver was. Dus heb ik haar buikje gekriebeld en na 20 minuutjes ging ze in de werpkist liggen. Na 40 minuutjes kwam het eerste hoofdje eruit , maar het lukte haar niet goed dus kwam ze weer uit de werpkist na me toe voor hulp. Gelukkig was Piet in de buurt om te hulp te schieten en ja hoor daar kwam de eerste kitten, een cypers kleintje.. Zo mooi om te zien, alleen bewoog hij niet zo veel. Dus hebben Caitlin en ik hem met de handdoek en föhn warm gemaakt en heeft Corien hem meteen een sonde met melk gegeven waardoor die helemaal opknapte en meteen weer na zijn mama kon. Toen erna kwam de 2e, een blauw/witte, die leek sprekend op Phantom die vorig jaar helaas overleden is op 20 jarige leeftijd. En warempel vandaag was ook nog Phantom zijn verjaardag!! (Wat kan de natuur toch mooi zijn he). Vlak erna kwam de 3e zonder moeite, weer een Cypertje. Toen weer wachten en ik merkte aan haar dat de 4e zou komen. Maar na lang proberen van Joke kwam er ineens een staartje uit! Oh ow een stuitligging. . En het lukte haar niet ze had ook pijn. Gelukkig waren Corien en Piet er snel bij en hebben we haar heel goed geholpen en heeft, met de meeste dank aan en hulp van Corien, de kitten eruit kunnen komen.. Een mooie zwarte als 4e kitten! Het waren spannende momenten maar van alle jaren wat ik nu bij Katimo werk was dit toch de meest mooiste en leerzaamste dag en de langste haha. 4 Gezonde mooie kittens met een hele toekomst voor zich.. Welkom op deze wereld babys.
Dana-Dawn
bijgaand een foto van kleine en grote Phantom

jokephantom

6 april 

Beschuit met muisjes bij Katimo

Onze Bonnie is afgelopen nacht tussen 03.00 en 05.00 uur bevallen van 4 prachtige kittens, ze is een supertrotse en goede moeder.
De bevalling liep vlot en probleemloos, de eerste om 03.10 en de laatste om 04.55 u.

 bonnie1bonnie2

CheckStat