FacebookTwitter

mei 2017

Moederliefde

24 mei 2017

Gisteren kregen we helaas een triest bericht van de dierenarts. Er werd een poes gebracht voor de sterilisatie. Bij het laten helpen bleek het dat ze zwanger was van 2 voldragen kittens.
Toen moeder bij kwam moest ze helemaal niks weten van de kittens. Ze hadden alles geprobeerd maar ze wilde ze echt niet. 😔
En daar kwam de noodkreet en nu dan?
Dan maar snel aan de bel trekken bij stichting Katimo. Ook wij moesten snel handelen want de kleintjes hadden immers honger. Aangekomen bij het gastgezin wilde onze opvangmama gaan flessen.
Maar ook zij had nog een moeder zitten met 4 kittens die toch bijna 2 weken ouder zijn dan de 2 pasgeboren hummeltjes. Maar bij het horen gillen van deze twee kon de moeder met 4 dit niet aanhoren en heeft ze snel uit de handen van onze opvangmama gepakt en meegenomen naar de rest van haar kittens. Eenmaal bij haar gingen de kleintjes direct drinken bij haar.
Nu wordt iedere dag goed in de gaten gehouden of ze goed bij komen. Want nu moet ze voor 6 zorgen in plaats van 4 dat is ook voor haar een hele taak.

Bekijk hier een filmpje van de moeder met de kleintjes: https://youtu.be/CPF5stjA434

Wordt dit het jaar der keizersnedes?

3 mei 2017

En alweer, de tweede keer binnen een maand, moesten we met spoed naar de dierenarts. Het was me weer een dagje wel vandaag. 
Onze bange en niet zo tamme aanstaande moeder heeft ons weer even laten zweten. 
De bevalling begon voorspoedig, maar het eerste kleintje wilde er niet uit.
Na een aantal uurtjes puffen hebben we de knoop door moeten hakken om een spoed keizersnede te laten uitvoeren.

Omdat ik twijfelde of dit nog jonge dier de kittens zou accepteren, zijn ze meteen naar een ervaren gastgezin gegaan voor het geval dat er geflest moest worden. Omdat ze zo moe en uitgeput was keek ze niet naar haar kittens om.
Ze is moe en kijkt je aan of ze wil zeggen wat moet ik hiermee. We blijven natuurlijk proberen maar tot nu toe met geen resultaat. Nu staat ons gastgezin klaar om de kleintjes de fles te geven.

Aangezien dit onze tweede keizersnede is in een maand tijd, rijzen de kosten de pan uit. Alleen al voor deze 2 ingrepen zijn we rond de 800 euri lichter.
Wie, o wie, wil helpen?

moederpoes 2e keizersnee kittens 2e keizersnee foto 2 kittens 2e keizersnee

CheckStat