FacebookTwitter

Weblog/Verhalen uit de praktijk

Moederliefde

24 mei 2017

Gisteren kregen we helaas een triest bericht van de dierenarts. Er werd een poes gebracht voor de sterilisatie. Bij het laten helpen bleek het dat ze zwanger was van 2 voldragen kittens.
Toen moeder bij kwam moest ze helemaal niks weten van de kittens. Ze hadden alles geprobeerd maar ze wilde ze echt niet. 😔
En daar kwam de noodkreet en nu dan?
Dan maar snel aan de bel trekken bij stichting Katimo. Ook wij moesten snel handelen want de kleintjes hadden immers honger. Aangekomen bij het gastgezin wilde onze opvangmama gaan flessen.
Maar ook zij had nog een moeder zitten met 4 kittens die toch bijna 2 weken ouder zijn dan de 2 pasgeboren hummeltjes. Maar bij het horen gillen van deze twee kon de moeder met 4 dit niet aanhoren en heeft ze snel uit de handen van onze opvangmama gepakt en meegenomen naar de rest van haar kittens. Eenmaal bij haar gingen de kleintjes direct drinken bij haar.
Nu wordt iedere dag goed in de gaten gehouden of ze goed bij komen. Want nu moet ze voor 6 zorgen in plaats van 4 dat is ook voor haar een hele taak.

Bekijk hier een filmpje van de moeder met de kleintjes: https://youtu.be/CPF5stjA434

CheckStat