FacebookTwitter

juli 2017

Wat een weekend

17 juli 2017

Zaterdagavond 23.00 uur, de telefoon gaat, een triest verhaal van een mens in nood, instanties die het af laten weten, eigenaren die door hun onmetelijke dierenliefde zelf in de problemen komen, problemen die ze het hoofd niet meer kunnen bieden. En dan?

Dit is het verhaal in stenovorm, het echte verhaal speelt zich af in mijn hart, emoties die over elkaar donderen, willen helpen maar ook weten dat we dat eigenlijk niet kunnen, de reden zal wel bekend zijn, we moeten het doen van donaties, en die hebben we hard nodig op het ogenbik voor de kleintjes die binnen blijven stromen, maar lieve mensen, soms wint mijn hart het van mijn verstand, moet ik nee zeggen tegen een mens in nood waardoor ook haar dieren in nood zijn, ik had me voorgenomen om keihard te worden, soms lukt dat en nu dus niet, de wanhoop die ik hoorde, de pijn in een stem, je moet het gehoord hebben om te begrijpen waarom ik nu heb gezegd dat we gaan helpen, hoe dan ook, na overleg met mijn man, die goddank altijd achter mijn beslissingen staat gaan we het indien nodig uit eigen zak betalen, maar hier komt hulp, hoe dan ook.

15 dieren zijn er inmiddels op onze locatie gearriveerd gistermorgen, moeders met hun kroost, ze zijn verzorgt en de rest proberen we bij de mensen thuis op rit te krijgen, voer is er nu voldoende aanwezig, ontwormen en ontvlooien gebeurt deze week, stapje voor stapje proberen orde te krijgen in de chaos. Het gaat lukken ander heet ik geen Corien meer.

wat een weekendwat een weekend 1

wat een weekend 2wat een weekend 3

Uit het leven van een gastgezin 😄

8 juli 2017

Ik doe al een aantal jaren opvang voor kittens.
Mijn taak is hun eten te geven, ze verzorgen als ze ziek zijn en vooral héél véél knuffelen maar het opvoeden word toch echt gedaan door mijn poezenkindjes 😁
Coco & Ginza die moeten niks van de kleintjes hebben en laten hun duidelijk merken wie de baas is.
Opa die blaast alleen maar en rent heel hard weg en dan heb je Luna die de moederrol op zich neemt.
Max was diegene die de papa rol op zich nam, nu Max er niet meer is heeft Sjonnie die rol overgenomen.
Spelen met de kleine, de kleine corrigeren als ze ergens komt waar dat niet mag en haar leren als de koelkast open gaat dan moet je klaar staan want dan krijg je iets 😂
Maar onze Sjonnie is een kater die de hele dag door praat. Soms hele verhalen en wat is nu het geval, Lily begint precies hetzelfde te doen!
De toekomstige baasjes van Lily krijgen een pratende kat.
Ik wens hun al héél veel sterkte en succes 😂 😂

Op de foto Lily 🐅
Dankjewel voor je verhaal Carola!

Lily

IK DURF HET BIJNA NIET TE VRAGEN, MAAR ...

7 juli 2017

Afgelopen weekend was het weer eens high-life bij Katimo. Maar geen paniek, want we zijn niet anders gewend. Moederpoes zette op 1 juli zes gezonde kittens op de wereld en alles leek verder voorspoedig te verlopen. Leek, want moeders werd enkele dagen later niet lekker en werd halsoverkop naar de dierenarts gebracht.
Daar bleek dat ze een baarmoederontsteking had en meteen geopereerd moest worden.

Natuurlijk waren we wel een beetje bezorgd, want stel je voor … Maar de operatie verliep gelukkig heel goed en moedertje is ondertussen ook weer thuis. En, zoals een dapper en sterk moedertje betaamt, zorgt ze weer goed voor haar kleintjes en zoogt ze zelf :)
Ga d’r maar aan staan! Wat een geluk, en wat waren we blij!

Een kleine, nou ja, kleine … zeg maar gerust een iets grotere domper op al die vreugde was dat dit al de zoveelste kostenpost in korte tijd was.
Eerder waren er al drie keizersneden bij andere poezenmoeders en die operaties kosten natuurlijk kattenklauwen met geld! En het potje daarvoor raakte in record time bijna leeg. De bodem kwam in zicht!

En daarom, lieve lezers en lezeressen … nee, ik durf het bijna niet te vragen, maar doe het noodgedwongen toch: Indien u thuis ook zo’n dergelijk potje heeft staan en u weet met de inhoud ervan niet waarheen ermee … Helpt u Stichting Katimo dan alstublieft met een donatie.
Wij en onze katten en kittens zullen u eeuwig dankbaar zijn!!

Donaties zijn welkom op rekening van Stichting Katimo:
NL69 RABO 0143653776 o.v.v. operatie Mayenka.

Op de foto Mayenka en haar kittens

Mayenka

CheckStat