FacebookTwitter

Urinelucht verwijderen

De geur van de urine van een kat kan zeer sterk ruiken. Mocht er een ongelukje zijn gebeurd dan is het zaak niet alleen de geur te verbloemen maar ook de eiwitten uit de urine af te breken. Daarvoor zijn een aantal mogelijkheden:


Biotex groen, Ecodor, Stalfris en Odor Guard

Maak een handwarm sopje met daarin een van bovenstaande middelen en maak de plek schoon. Vervolgens met koud water schoonmaken en droog deppen. Laat de kat in kwestie er even niet bij, die is nieuwsgierig en loopt toch alleen maar in de weg. Gebruik geen chloor of ammoniak, deze geuren vinden veel katten lekker ruiken waardoor de kans groot is dat ze op dezelfde plek nogmaals hun plas zullen laten lopen.

Bij een erg doordringende urinelucht (markeringslucht sproeiende kater) wordt aangeraden gedurende een week elke dag de plek schoon te maken.

Let trouwens altijd op bij urineverlies. Een ongelukje kan gebeuren. Anders wordt het als er regelmatig plasjes worden gevonden of in het huis wordt gesproeid. Ga dan naar de dierenarts, de kans is groot dat er een lichamelijke oorzaak is zoals een blaasontsteking.

 

CheckStat