FacebookTwitter

Spelletjes en cadeautjes voor de kat

Of het nu voor dierendag is, of voor Sinterklaas, Kerstmis, de verjaardag of zomaar... Katten worden graag verwend. Met aandacht, een extra knuffel, een leuk spelletje, een kattensnoepje of speelgoed. Maar wat vinden katten nou leuk en wat is nog een beetje betaalbaar ook? We hebben het e.e.a. uitgezocht en op een rijtje gezet. En de nodige speltips uitgewerkt.

laserlampje
Voor de luie katlaserlampje

Zelfs de meest luie kat kan het laserlampje niet weerstaan. Wordt inclusief batterijen geleverd dus klaar voor gebruik. 


drinkfontijn
Voor de dorstige kat: drinkfontein

Katten drinken van nature te weinig, een drinkfontein met vers water (filterswerking) stimuleert de vochtopname én is gewoon ook leuk!
wc_rol
Speltip: wc-rol

Geef je kat een wc-rol en het beest komt in ze los! Dat moet uitgerold, verscheurt én versnippert worden. En zijn ze eindelijk uitgespeeld, dan haal je simpelweg de bezem even door de kamer. 
Voor de actieve kat: krabpaal

Een krabpaal is natuurlijk hét ultieme gymtoestel voor katten. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en afmetingen zodat er altijd wel een in de kamer past. En met een krabpaal voorkom je dat nageltjes aan de bank of het vloerkleed worden gescherpt. Kijktip: filmpje waarin een aantal kittens van Katimo een krabpaal uittesten.
Gewoon om te verwennen: snacks & snoepjes

Af en toe een kattensnoepje mag best. Wij vinden het toch ook lekker om af en toe wat te snoepen? De kat vindt dat ook. Er zijn heel wat snacks & snoepjes voor de kat verkrijgbaar, de Cosma Snackies kunnen we trouwens van harte aanbevelen: onze katten zijn er gek op!
dozen
Speltip: wc-rol + dozen

Haal een paar dozen bij de supermarkt, gooi wat speeltjes en een wc-rol in de kamer en ga vervolgens met een kop koffie op de bank zitten kijken. Een lol dat ze hebben! 
tissue
Speltip: tissuedoos

Haal de plastic rand uit een lege tissuedoos, stop er wat snoepjes in en zet de doos voor de neus van de kat... ze zijn úren bezig!
Voor de fun: speeltjes

Een balletje, een muisje, een hengeltje... katten zien in heel veel dingen speelgoed. Het jachtinstinct komt boven: ze nemen een aanloop en meppen de speeltjes de kamer door. Tip: speeltjes met catnip zijn (door de voor katten heerlijke geur) onweerstaanbaar voor katten. 
CheckStat