FacebookTwitter

Biokats klontvormende kattenbakvulling

bBiokats kattenbakvulling wordt geproduceerd door het Duitse bedrijf Gimborn. Onder dit bedrijf valt onder andere ook het bekende merk Gimpet (voeding) en het wat minder bekende Katsy (kattenbakken). Gimborn heeft milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel staan en heeft onlangs de Ecocare Award 2012 gewonnen. Ook de kattenbakvulling van Biokats wordt duurzaam geproduceerd en is van 100% natuurlijke klei gemaakt. Deze klei wordt bentonite genoemd. Nadat de klei het vocht heeft geabsorbeerd, worden klonten gevormd. Biokats (officieel Biokat's) gebruikt bentonite klei voor haar klontvormende kattenbakvulling.

Klontvormende kattenbakvulling Biokats

biokats_micro_fresh


De grondstoffen voor de klontvormende kattenbakvulling van Biokats worden met mijnbouw gewonnen. De klei wordt op dieptes van 30 meter en meer gevonden. Gimborn wint de bentonite klei voor Biokats bijna geheel in mijnen in het Duitse Beieren. Omdat deze op korte afstand van de fabriek liggen, wordt de milieubelasting door het vervoer van de grondstoffen beperkt. Geologen houden de graafwerkzaamheden in de gaten en zorgen ervoor dat het opgraven van de grondstoffen voor de klontvormend kattenbakvulling van Biokats, in balans blijft met de natuur. Zowel tijdens als na het afsluiten van de mijn, zorgt Gimborn ervoor dat het landschap in ere wordt hersteld. Het bedrijf helpt actief bij het aanleggen van gemengde bossen. Deze nieuwe flora en fauna wordt gewaardeerd door beschermde diersoorten zoals oeverzwaluwen en ijsvogels.

De van 100% natuurlijke klei gemaakte kattenbakvulling van Biokat's, wordt standaard in stevige, papieren draagtassen geleverd. Welke kattenbakvulling u en uw kat het beste bevalt, is een kwestie van simpelweg uitproberen. Het is voor iederere persoon (en kat) weer anders waar de voorkeur naar uitgaat. De verschillende productbeoordelingen geven een indicatie van de gebruikerservaringen die andere mensen (en katten) met de verschillende soorten kattenbakzand hadden. Biokats klontvormende kattenbakvulling is bij Zooplus in meerdere soorten en gewichten verkrijgbaar:

Biokat's Micro Fresh (extra absorberend, met frisse geur, nagenoeg stofvrij, extra fijne korrels)
Biokat's Compact (fijne, klontvormende kattenbakvulling, zuinig, goede kwaliteit)
Biokat's Men Kattenbakzand (anti-bacterieel, met hop, neutraliseert sterk ruikende urine van katers, extra sterke klontvorming)
Biokat's Medium White (middelgrote korrels, sterk absorberend, zeer zuinig in gebruik)
Biokat's Micro White Fresh Kattenbakzand (fijne en witte korrels, extra stofarm, met lentegeur, goed absorberend)
Biokats Premium (enorm absorptievermogen, zeer zuinig in gebruik, met babypoeder geur)CheckStat