FacebookTwitter

Kattenopvang en kittenopvang Katimo

Kattenopvang Katimo uit Roermond, Nederlands Limburg, is een stichting met een warm hart. Wij zetten ons al zo'n 20 jaar in voor moederloze (zoog)kittens en moederpoezen die hulp nodig hebben omdat ze over straat zwerven of worden gedumpt door mensen die het niet zo nauw nemen en de verantwoordelijkheid voor hun huisdier niet aankunnen of niet meer willen. Ook zorgt onze kattenopvang en kittenopvang ervoor dat moederpoezen die in het wild leven en een nestje met kittens hebben, worden opgevangen. De kittens worden via kattenopvang Katimo geplaatst en de moederpoes wordt gesteriliseerd en nadien teruggeplaatst. Als de moederpoes niet wild blijkt te zijn, wordt ook voor haar een goed tehuis gezocht.

pluus2Kattenopvang en kittenopvang Katimo heeft gastgezinnen in heel Limburg die de weeskittens, moederpoezen en volwassen katten vrijwillig opvangen en verzorgen. De zoogkittens krijgen een lekkere warme kruik en op tijd hun flesje. Ook worden ze daarna over hun buikje gewreven om hun darmpjes te activeren. Ze worden gewogen om bij te houden of ze goed groeien. Vanzelfsprekend staat onze kattenopvang en kittenopvang de gastgezinnen bij de zorg voor onze grote en kleine gasten, met raad en daad terzijde.

Als de kittens oud genoeg zijn worden ze vanuit het gastgezin geplaatst bij de nieuwe eigenaar. Kattenopvang en kittenopvang Katimo vraagt hier een vergoeding voor. Deze vergoeding is om de kosten gedeeltelijk te dekken welke door Katimo worden gemaakt om de jonge katjes te onderhouden. Bij deze kosten moet men denken aan o.a flesvoeding voor de allerjongsten, kittenbrokjes, kattenbrokjes, kattenbakvulling, ontvlooingsspray, ontwormings- kuur, dierenartskosten en medicijnen. Dit zijn hoge maandelijks lasten en Katimo is dan ook blij dat er regelmatig donaties binnen komen van mensen die zich het lot van de katten in onze opvang aantrekken.

Katimo helpt moederpoezen en weeskittens

Alle katten in onze opvang worden ontvlooit, ontwormt en geënt en gechipt. Natuurlijk staan ze onder controle van een dierenarts en daar waar nodig worden medicijnen toegediend. De moederpoezen worden gesteriliseerd zodat ze niet meer zwanger kunnen raken. Katimo streeft ernaar om het aantal zwerfkatten terug te dringen. 

Wilt u een poes of een kater dan bent u bij onze kattenopvang aan het goede adres. Bij ons heeft u ruimschoots de keuze. Kijk maar eens bij Wij zoeken een baasje. Al onze katjes zijn ingeënt, gechipt en hebben ook een dierenpaspoort.

CheckStat