FacebookTwitter

Voor en na: Lieske


1 maart 2012

lieske_4
Vanmorgen kreeg ik een telefoontje van iemand die in het Heldense Bos een totaal vermagert poesje had gevonden. Wij er met spoed naar toe. Het kleintje is nu bij Katimo in Roermond. Ik denk dat ze in een klem heeft gezeten. Ze heeft een grote wond aan haar oksel. Door de slechte doorbloeding van de opperste huidlaag is deze nu op een paar plaatsen necroide geworden. Ik heb alles maar goed schoongepoetst en behandeld. Ze ziet er treurig uit, ik heb haar onder de daylight zitten omdat er een lichte, gele verkleuring was in haar oren. Ik hoop dat de leververvetting niet doorzet. Het diertje is supertam en is dus bijna zeker in het bos uitgezet. Het derde ooglid zit halverwege haar ogen, dus dat zint me niet, even afwachten wat de lampen doen.

2 maart 2012
We hebben de poes Lieske genoemd. Haar urine is donkergeel, maar rap weer infuus gegeven en 30 cc AD wat er goed ingaat. Ze is doodmoe, ik hoop dat ze het redt maar het ziet er niet zo goed uit allemaal. Wie weet hoe lang ze daar al gelegen heeft. Misschien is er een eigenaar op zoek, of ze is inderdaad gedumpt. Ik schat haar op een maand of 5, haar gewicht is net 1 kilo. 

3 maart 2012
Ik ben niet ontevreden tot nu toe, ze eet goed uit de spuit. Alleen met de
kleur oren ben ik nog niet blij. Ik hoop dat de organen geen klap hebben gehad
en dat het zich nog herstelt.

4 maart 2012

Ze eet nu zelf (AD). Haar ogen staan nog niet goed, het kan zijn dat het een gebrek is aan vitamine B12, dan zie je dat ook wel eens, ze krijgt dadelijk een vitamineprik en dan morgen even verder kijken.


5 maart 2012
Morgen ga ik foto's laten maken, ik vind dat het pootje, nu de zwelling weg is, een rare bocht vertoont. Dus ik wil even het zeker voor het onzekere hebben.

6 maart 2012
Lieske's pootje is niet gebroken, er zit veel rek in de kruisbanden. Dat komt
waarschijnlijk omdat ze het pootje uit de val wilde trekken. Met veel rust en
oefening zal dat weer goedkomen.

lieske_2

lieske_na
7 maart 2012
Lieske blijft mager, haar ogen staan wel weer iets beter, maar de geelzucht 
is nog niet beter. Ze is ontwormt en er komen veel wormen af. 

15 maart 2012
Het gaat elke dag een beetje beter met Lieske. Het is een lieverdje, ze verdient een goed huisje. Tot zich een nieuwe eigenaar aandient, verwennen we haar hier schromelijk. Dat heeft ze wel verdient nadat ze al zoveel heeft meegemaakt in haar jonge leventje.
lieske_4_klein
12 juni 2012

Lieske, ons lieve meisje dat stap voor stap haar vertrouwen in de mensen weer een beetje terugkreeg, heeft ons vandaag verlaten. Ze heeft een eigen huisje gevonden waar ze de rest van haar leven mag blijven wonen. Dag lieverdje, heel veel geluk in je verdere leven.

CheckStat